3 helppoa tapaa olla ekologisempi jo tänään

Planeettamme tila rupeaa olemaan jo siinä tilanteessa, että ihmisten olisi hyvä alkaa pohtimaan omia arkipäiväisiä valintojaan sekä omia kulutustottumuksiaan.

Voit tehdä ympäristöystävällisiä valintoja ja päätöksiä joka päivä, eikä niiden tarvitse olla millään lailla edes elämää mullistavia, jotta planeettamme hyvinvointi parantuisi. Kiinalainan filosofi Confuciushan sanoi, että miljoonan mailin matka alkaa yhdestä askeleesta. Mikset sinäkin alkaisi muuttamaan maapalloamme parempaan suuntaan pienin askelin?

Miksi sitten sinun kannattaisi muuttaa omia toimintatapojasi ja toimia planeettamme hyväksi?

Ihmisten kannattaisi huomata, että elämää tulee olemaan myös meidän jälkeemmekin. Eli ihmisten tulisi ehdottomasti pitää huolta rakkaasta maapallostamme, koska se millaisesta elämästä omat lapsemme ja muut tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan tulee riippumaan pitkälti meidän sukupolvemme tekemistä päätöksistä.

Arkiset valinnat

Jep, arkisilla valinnoilla on todellakin iso merkitys, kun ihmiset tekevät niitä massoittain. 

Kävelenkö vai pyöräilenkö töihin autoilun sijasta, lajittelenko biojätteeni sekajätteen seasta pois, kierrätänkö metallia ja lasia, suosinko luomuruokaa vai teollisesti tuotettu ruokaa.

Ihmiset voivat tehdä monia eri valintoja eikä yhden ihmisen tarvitse ponnistella edes, jotta hän voi tehdä positiivisen vaikutuksen planeetallemme. Mitä pienemmän hiilijalanjäljen jätät sitä parempi mielikin sinulle, tulee varmasti. 

Elä terveellisemmin

Silloin, kun aletaan ajattelemaan esim. muovipakkausten vähentämistä, on ruoka valmistettava useimmiten alusta loppuun täysin itse.

Tänä päivänä Internet suorastaan tulvii ihanista resepteistä, jotka tukevat myös kestävää maapallon kehitystä. Näin ollen, einesruoat ja muut haitalliset elintarvikkeet kannattaa jättää ruokakauppaan. Kroppasi tulee myös taatusti kiittämään tehtyäsi tämän päätöksen!

Samalla tulet säästämään myös paljon rahaa, sillä tuoreet vihannekset ja kasvikset maksavat paljon vähemmän kuin pakastejuurekset tai ruoan hakeminen ravintoloista.

Tue ostamalla elintarvikkeita lähituottajilta

Mitä kauempaa tilaat tai ostat tuotteen, sitä suurempi sen hiilijalanjälki on.

Jos suosit lähellä tuotettua ruokaa tai ostat suomalaisten pienyrittäjien tuotteita, tiedät varmasti niiden alkuperän, sisällön ja työntekijöiden työolosuhteet.

Halvempi tuote ulkomailta tuottaa enemmän vahinkoa maapallolle kuin hieman kalliimpi tuote läheltä sinua.