Ekologinen liikkuminen

Ekologinen liikkuminen on hyvin tärkeä aihe nykypäivänä. Fossiilisilla polttoaineilla käyvät kulkupelit ovat monen valtion alasajo listalla ja niiden tilalle etsitään parempia vaihtoehtoja. Uusilla ekologisimmilla vaihtoehdoilla voidaan säästää luontoa ja laskea hiilidioksidipäästöjen määrää. Tämän takia on hyvä harkita omien kulkutapojen vaihtamista ekologisempiin vaihtoehtoihin, joita nykypäivänä on monia.
Kaikista ekologisin vaihtoehto liikkumiselle on tietenkin purjehtiminen ja keväällä kun veneen talvisäilytys loppuu, monet hyödyntävät purjeveneitä ainakin lomamatkalla liikkumiseen. Työmatkaliikenteeseen näitä menopelejä harvemmin pystyy käyttämään mutta hyvä vaihtoehto ne ovat.

Työmatkoihin voi harkita monia erilaisia kulkupelejä, jotka toimivat sähkön voimalla. Jos pyöräily kiinnostaa niin hyvä vaihtoehto on sähköpyörä. Sähköpyörät ovat olleet pitkään markkinoilla ja niitä saa suhteellisen edullisesti ja monet yritykset antavat sähköpyöräilyn myös tukea. Jos työmatka on suhteellisen lyhyt voi sähköpyörä olla hyvä vaihtoehto. Toisaalta nykyää markkinoilla on myös sähköpotkulautoja. Näitä voi hyödyntää myös pidemmillä työmatkoilla yhdistämällä liikkumisen julkisen liikenteen kanssa. Potkulaudat mahtuvat pieneen tilaan ja ne voi ottaa mukaan junaan tai bussiin ja muut välimatkat voi taittaa sähköpotkulaudan kanssa. Ne ovat hinnaltaa hyvin edullisia ja niillä matka taittuu nopeasti.

Vapaus_bikes
Jos on aika vaihtaa autoa, kannattaa harkita sähköauton hankintaa. Sähköautoja on tullut viime vuosina markkinoilla lähes jokaiselta autovalmistajalta. Sähköautot ovat myös kehittyneet paljon ja niillä voi jo yhdellä latauksella päästä todella pitkiä matkoja. Yksi lataus voi helposti riittää koko työviikon ajoihin, jos työmatka viikossa on alle 700 kilometriä. Monesti sähköautot ovat myös varustelultaa todella hyviä ja ne liikkuvat hienosti ja hiljaisesti.

Sähköiset kulkuvälineet ovat siis hyviä vaihtoehtoja ekologiseen liikkumiseen ja niitä kannattaa harkita. Tietenkin perinteinen kävely ja polkupyörä ovat myös ekologisuuden huippuja. Tärkeintä on kuitenkin säästää luontoa ja olla ekologinen.