Ekologinen pesuaine – Miten sitä käytetään?

Ekologiset pesuaineet ovat mainioita valintoja, koska niitä voi käyttää todella monilla eri tavoilla. Ekologisia pesuaineita käyttäessä ihmisen ei myöskään tarvita pelätä pesuaineen joutumista iholle, koska ne ovat täysin myrkyttömiä ja haitallisista kemikaaleista vapaita.

Miten ekologisia pesuaineita sitten käytetään?

Kaikki ihmiset eivät vielä ole ihan täysin perillä siitä miten ekologisia pesuaineita käytetään. Haluan siksi opettaa heitä käyttämään ainetta oikeaoppisesti. 

Onneksi tosiasiassa ekologiset pesuaineet ja pulverit eivät juurikaan eroa tavallisista pyykinpesuaineista mitä tulee pesuaineiden käyttämiseen. Ominaisuuksien suhteen perinteiset ja ekologiset pesuaineet kuitenkin eroavat valtavasti toisistaan, mutta tässä blogissa kerron vain siitä, kuinka ekologista pulveria tulisi käyttää.

937
0
sodasan_4019886050203_images_13914528676

Ekoloisen pyykinpesuaineen käyttämiseen on oikeastaan kaksi hyvää ja varteenotettavaa tapaa. Yksi niistä on pesuaineen laittaminen koneen pesuainelokeroon (1-2 rkl pulveria kerralla) tai vastaava määrä nestettä pesupalloon. Pyykkisi voit sitten pestä valitsemallasi ohjelmalla riippuen pyykeistäsi. Ekologinen pyykinpesuaine kestää 30-90°C astetta lämpöä, joten voit huoletta pestä niin lakanasi kuin vaatteesikin aineella.

Silloin tällöin pyykkejä voi syystä tai toisesta joutua kuitenkin pesemään erittäin matalissa lämpötiloissa. Ekopesuaine sopii onneksi tähänkin tarkoitukseen vallan mainiosti, mutta suosittelen kuitenkin pesupulverin liettämistä ennen kuin käytät sitä matalissa lämpötiloissa. Näin saat varmasti puhdasta pyykkiä itsellesi myös matalissa lämpötiloissa.

Vain pieni tippa ainetta riittää pesutahnan valmistamiseksi

Valmistaessasi tahnaa tahranpoistoon sinun tarvitsee vain laskea pieni tippa vettä pesupulveriin. Ekoloinen pesuaine tarvitsee nimittäin vain vähän nestettä. Mutta jos et halua käyttää ekologista pesuainetta tahnana, kannattaa sinun ehdottomasti säilyttää aineesi kuivassa ja viileässä.

Ekologista pesuainetta voi siis käyttää todella monilla eri tavoilla ja pesuaineen käyttötapa on varmasti yksi niistä makuasioista. Toinen haluaa käyttää ainetta pesupulverina ja toinen pesutahnana. 

Toivon kuitenkin, että kaikki lukijani saavat tasavertaisesti raikasta pyykkiä, käyttivät he sitten ekologista pesuainettaan pulverina tai tahnana!