Viimeisen vuoden aikana kotimaan matkailu on nostanut suosiotaan ja mikäs sen parempaa – onhan kotimaan matkailu edullisempaa ja ehdottomasti paljon kaukomatkailua ekologisempaa. Tahdokin jakaa nyt omat vinkkini kotimaan matkailuun. Otetaan kaikki irti Suomen kesästä, se on lyhyt!

Telttailu on ekologinen budjettiratkaisu

Telttailussa on tunnelmaa, se tietää jokainen koskaan telttaillut. Suomen metsät tarjoavat upeita kohteita ja ovat kaikkien saatavilla. Telttoja saa jos jonkinmoiseen tarpeeseen, mutta perusmallit eivät paljoa maksa – eivätkä paina. Telttaretkelle kannattaa varautua retkikeittimellä, maukkailla retkieväillä ja ensiapupakkauksella hätätilanteita varten. Silloin ei iske nälkä eivätkä mahdolliset haavat tai muut kolhut hidasta vauhtia.

Retkipyöräilyssä on sitä jotain

Suomen maantiet ovat hyvässä kunnossa ja kuin tehtyjä retkipyöräilyä varten! Kuten telttaillessakin, pyöräretkelle kannattaa pakata eväiden lisäksi ensiapupakkaus – niin sinulle kuin pyörällesikin. Pyörän ensiapupakkauksessa voi kantaa mukanaan kumin paikkaussettiä ja joitakin perustyökaluja. Suomesta löytyy paljon erilaisia maastoja, niin suoraa kuin mäkistäkin maastoa, jossa pyöräilijä pääsee testaamaan kuntoaan ja näkemään samalla upeita maisemia.

Veneily on upea tapa tutustua Suomen luontoon

Suomen luonto on upeaa – myös vesiltä käsin. Tuhansien järvien maa on nimensä veroinen ja se kannattaa jokaisen kokea. Veneen ohjaaminen on helppoa ja sen voi opetella helposti. Jokaisella ei ole mahdollisuutta ostaa omaa venettä, mutta sellaisen voi helposti vuokrata erilaisista vuokraamoista. Jos sinulla on oma vene, sen käyttöikää kannattaa pidentää huolehtimalla ottamalla huomioon myös veneen luotettava talvisäilytys, jotta saat veneestäsi kaiken irti.

Asuntovaunussa on tunnelmaa

Asuntovaunu takaa matkalaiselle sekä vauhdin hurmaa että turvallisen majoituspaikan. Asuntovaunulla kulkeva saa nauttia huolettomasti luonnosta, sillä leiriytymismahdollisuudet ovat rajattomat. Jos kaipaa esimerkiksi saunaa tai grillikotaa, voi pysähtyä johonkin Suomen lukuisista leirintäalueista, joissa on usein hyvät palvelut.