Olit sitten päättänyt alkaa elämään ekologisemmin planeettamme hyväksi tai säästääksesi rahaa tai vain selvittääksesi pystytkö elämään kestävämmällä tavalla, jokaisen ihmisen pyrkimykset elää ympäristöystävällisemmin auttaa planeettaamme. Jos olet vasta aloittamassa ekologisen elämäntavan tai haluat saada uusia kestävän elämisen ideoita, jaan tässä artikkelissa muutamia helppoja vinkkejä kaikille vihreäsydämisisille ihmisille.

1. Sammuta se

Energian säästäminen on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä hiilijalanjälkesi vähentämiseksi. Jos jätät elektroniikkalaitteesi valmiustilaan, ne kuluttavat energiaa turhaan. Sammuta siis laitteesi ja planeettamme kiittää sinua. Tulet myös huomaamaan kuinka sähkölaskusi pienenee ja lompakkosi tulee varmasti olemaan tyytyväinen tästä!

2. Sijoita ekologiseen teknologiaan

Haluatko ottaa isomman harppauksen kohti vihreämpää maailmaa? Varmista, että käyttämäsi teknologia on mahdollisimman energiatehokasta. Tällä tavalla käytät paljon vähemmän energiaa, kun elektroniikkalaitteesi ovat käynnissä, säästät rahaa ja vähennät energian kulutustasi.

3. Kierrätä kaikkea

On mahdollista, että jos ajattelet ympäristöystävällisesti ja uskot vihreisiin arvoihin, saatat kierrättää jo. Mutta voisitko parantaa kierrätyskykyäsi Tänä päivänä ihmiset voivat nimittäin kierrättää melkein kaikkea aina akuista paperiin ja autoihin. Ennen kuin siis heität jotain pois, mieti hetken ajan, voisitko sen sijaan kierrättää sen asian, jonka aiot heittää pois. Meinasin taannoin itse heittää aidot hiustenpidennykset pois, kunnes tajusin, että joku muu ihminen voisi käyttää niitä edelleen.

4. Käytä LED valokennoja

Sen lisäksi, että LED-lamput kestävät pidempään kuin perinteiset lamput, ne ovat myös paljon tehokkaampia! Tämä tarkoittaa, että käytät vähemmän virtaa ja joudut vaihtamaan lamput harvemmin käyttäessäsi LED valoja. Kaikki siis hyötyvät tästä, niin planeettamme kuin myös sinäkin. Lisäksi LED valoja on saatavana eri malleina, joten voit räätälöidä valaistuksesi tarpeisiisi tai huoneeseesi sopivaksi.