Energiansäästövinkkejä arkeen

Energian säästäminen on tämän ajan trendi ja tärkeä asia. Varsinkin tällä hetkellä energian hinnat hipovat pilviä ja monet meistä miettivät keinoja millä voidaan säästää energiaa ja sitä kautta tiputtaa kuukausittaisia kuluja energian osalta. Energian säästäminen ei ole uusia asia ja tarjolla on monia tapoja, millä voi energiaa säästää. Ei tarvitse muuta kuin ottaa vinkit käytäntöön ja alkaa säästämään.
Viimeistään nyt on aika siirtyä LED-valojen aikakauteen. Jos sinulla on vielä kotona vanhoja hehkulamppuja, on ne nyt järkevä vaihtaa Led-valoihin. Led-valot kuluttavat murto-osan siitä energiasta, mikä hehkulamppuihin kuluu ja vaikka Led-valojen hinta on korkeampi, maksavat ne itsensä takaisin hetkessä. Lisäksi valoihin voi hankkia mukaan automaatiota ja ohjausta, jonka avulla varmistetaan, että ne eivät jää päälle ja sammuvat automaattisesti.
Laske huoneiden lämpötilaa ja säästä energiaa. Varsinkin suurissa taloissa voi olla erittäin järkevää laskea niiden huoneiden lämpötilaa, joita ei käytetä niin usein. Myös makuuhuoneiden lämpötilan laskeminen säästää energiaa ja takaa myös paljon paremmat yöunet. Viileässä nukkuminen on tutkitusti parempaa kuin kuumassa nukkuminen.

Älä myöskään tuhlaa vettä! Monet lutraavat veden kanssa tajuamatta, miten paljon rahaa ja energiaa siihen kuluu. Monesti myös suihkussa ollaan pitkiä aikoja ja käytetään kuumaa vettä huolettomasti. Kannattaa säätää suihku hieman viileämmälle ja varmistaa, ettei vietä siellä liikaa aikaa. Nykyaikana voi myös hankkia automaattiset hanat ja suihkupäät, jotka katkaisevat veden automaattisesti ja vähentävät väkisin veden kulutusta.

Mikään näistä säästökeinoista ei ole uusia ja niitä käytetään monia muun muassa hotelleissa. Jos haluat saada lisää vinkkejä ja ideoita tutustu hotellit Helsinki tarjontaan ja selvitä, millaisilla keinoilla hotellit säästävät energiaa. Monet hotellit panostavat kestävään kehitykseen ja siihen kuuluu myös energian säästäminen.