Häät luontoa kunnioittaen

Naimisiin meneminen on kallista lystiä ja häihin hankitaan paljon sellaista tavaraa, jolle ei enää myöhemmin ole käyttöä. Pienellä suunnittelulla ja aiheeseen tutustumalla voi kuitenkin häiden hiilijalanjälkeä pienentää monella eri tavalla. Inspiroidu artikkelistamme ja poimi alta parhaat vinkkimme siihen, miten järjestät ekologiset ja ikimuistoiset häät!

Suosi sähköisiä kutsuja

Hääkutsut ovat kova menoerä ja lopulta usein pelkkää roskaa. Kun lähetät viestit sähköisessä muodossa, säästyy luontoa ja hermoja. Sähköinen viesti, esimerkiksi Whatsapp- tai sähköpostiviesti on ilmainen. Kutsuun voit panostaa tilaamalla graafisen suunnittelijan suunnittelemaan juuri omiin häihisi parhaan ulkoasun kutsuun.

Lahjat luontoa kunnioittaen

Sanotaan se suoraan: helpointa on vasta sellaiseen lahjatoiveeseen, joka on esitetty suoraan ja kiertelemättä. Kun pari kertoo toivovansa tiettyä astiastoa tai rahaa esimerkiksi asunnon ostamiseen tai häämatkaan, eivät vieraat tule ostaneeksi rihkamaa ja krääsää.

Monikäyttöiset hääasut

Tumman puvun suhteen häät ovat helppo ratkaisu: samalla puvulla voi pienillä muutoksilla juhlia ristiäisiä, hautajaisia ja eläkkeellepääsyä. Morsiusmekko sen sijaan on haastavampi: mekon olisi hyvä olla monikäyttöinen, mutta valkoinen mekko liitetään usein häämekoksi. VInkkimme onkin suosia luonnonvalkoista, melko simppeliä asua, jota voidaan helposti muokata myös muihin menoihin sopivaksi. Yksi vaihtoehto on myös vuokrata puku tai hankkia se käytettynä.

Häämatkalle kotimaahan

Häämatka on yksi häiden luontoa kuormittavimmista asioista. Lentäminen ei koskaan ole ekologinen ratkaisu, joten kotimaahan jäämällä tekee ekologisen valinnan. Tutki netistä, millaisia hääyö helsinki alueella voi viettää. Monet hotellit erikoistuvat romanttisten hääöiden järjestämiseen: ruusun terälehdet, shampanja ja valmiiks laskettu vaahtokylpy tuovat romantikkaa yhteiseen yönviettoon.

Mielikuvitusta käyttämällä voi saada siis aikaan ekologiset häät melko helposti!