Kalusta kesäkeittiö

Ruoanlaitto on yksi kesän suosituimpia asioita kun kaikki raaka-aineet ovat tuoreita ja helposti saatavilla kaupoista tai toreilta. Myös luonnonantimia on paljon tarjolla sekä kalaa saa kalastettua järvestä tai merestä. Monille oman kesäkeittiö rakentaminen ja siellä kokkaaminen on vuoden kohokohtia, joita odotetaan koko pitkän talven ajan. Miten oma kesäkeittiö kannattaisi kalustaa ja mitä kaikkea sinne voi hankkia, tästä lisää alapuolella.

Kesäkeittiön ydin on ruoanlaittopaikka. Ruoanlaittopaikka kannattaa suunnitella siten, että sieltä löytyy kaikki tarvittava läheltä. Grilli, paistolevyt, allas ja paljon kaappitilaa, nämä asiat ainakin kannattaa varmistaa omaan kesäkeittiöön. On tärkeää, että ruoanlaiton lisäksi pystyy puhdistamaan kaikki välineet paikan päällä ilman sen suurempaa vaivaa. Lisäksi kesäkeittiöön kannattaa hankkia omat työkalut, astiat ja muut tarvikkeet, joita käytetään pelkästään tässä keittiössä. Kesäkeittiöön kuuluu myös hyvät ruokailutilat ja ne kannattaa sijoittaa lähelle keittiötä, jotta ruoanlaiton yhteydessä voi viihdyttää tarvittaessa vieraita. Tiettyjä kodinkoneita ei myöskään kannata unohtaa keittiöstä. Pienen jääkaapin hankkiminen voi olla järkevää, koska sen avulla säästää paljon vaivaa.

Kesäkeittiön lisäksi on hyvä miettiä haluaako keittiön ja ruokailutilan yhteyteen muitakin kalusteita, joissa voi viettää aikaa. Monia puutarhakalusteita voi hankkia omalle pihalle tai suoraan kesäkeittiön yhteyteen. Maskun monipuolista puutarhakalustevalikoimaa kannattaa käydä katsomassa, koska sieltä voi löytyä paljon ideoita omaan kesäkeittiöön ja puutarhaan. 

Kesäkeittiössä valmistetaan paljon tuoretta ja maukasta ruokaa. Tämän takia voi olla mukava asettaa keittiöön myös omia yrttejä kasvamaan. Yrtit kasvavat hyvin Suomen kesässä ja ruukkuja voi asetella helposti ympäri keittiötä, jolloin siitä tulee raikas ja mukava. Tärkeintä kuitenkin on rakentaa oman tyylinen keittiö, joka palvelee omia tarpeita. Sen ei tarvitse olla huippumoderni vaan aivan perinteisillä kalusteilla rakennettu keittiö toimii aivan hyvin.