Kolme vinkkiä, joita toteuttamalla luonto kiittää!

Luonnon ystävänä olet varmasti kiinnostunut, millä tavalla voit jokapäiväisessä arjessa säästää ympäristöä, vähentää kulutusta ja pienentää hiilijalanjälkeäsi. Tässä blogissa annan sinulle viisi kullanarvoista vinkkiä!

  1. Vietä lyhyempi hetki suihkussa

Tiesitkö, että minuutin suihkuhetki vie vettä jo 15 litraa? Vartin suihkuttelussa vettä kuluu jo 225 litraa, puhumattakaan puolen tunnin huolellisesta suihkuhetkestä, jossa vettä lotrataan jo 500 litran edestä. Seuraavan kerran, kun olet menossa suihkuun kannattaa siis pyrkiä nipsaisemaan suihkusession lopusta muutama minuutti pois, ja säästät huomattavan määrän vettä! Harkitse myös kylpyä suihkun sijaan, sillä ammeen vetoisuus on noin 150 litraa.

 

  1. Älä juoksuta vettä hampaidenpesun taustalla

Moni ihminen jättää pesualtaan hanan valuttamaan vettä hampaita pestessä – vaikka et sillä hetkellä tarvitse pisaraakaan vettä! Tämä tapa tulee monella selkärangasta ja on täysin tarpeeton. Kokeile ensi kerralla sulkea vesihana – säästät samalla luontoa ja huomaat muutoksen myös vesilaskussa!

  1. Suosi kestokuppeja ja -juomapulloja

Kertakäyttöiset muovipullot ovat pahaksi luonnolle, sen tietää jokainen. On kuitenkin helppoa ja vaivatonta napata työmatkalle kahvi kertakäyttöiseen kuppiin tai käydä ostamassa vesipullo helteisenä kesäpäivänä. Mitäpä jos ensi kerralla ottaisit aamulla mukaan kestokupin, jota voi täyttää kioskeilla ja kahvilassa (usein jopa edullisempaan hintaan) tai metallista tai lasista valmistetun vesipullon, jonka voit täyttää valmiiksi hellepäivää varten jo kotona?

Nämä kolme vinkkiä voit ottaa osaksi omaa arkeasi vaikka heti tänään! Alku voi tuntua vaikealta, mutta voit kokeilla muistuttaa itseäsi vaikkapa post-it-lappujen avulla tai puhelimen muistutuksilla. Kun olet päässyt vauhtiin näiden tapojen kanssa, voit siirtyä seuraaviin: suosi autoilun sijaan kävelyä, pyöräilyä tai julkista liikennettä, vähennä lihansyöntiä ja hävikin syntymistä…