Luonnon mukaiset vihannekset torikojuista kotiin

Vaikka ekologisin ratkaisu onkin tietenkin kasvattaa omat kasvikset kotona, on joskus mukavaa tukea myös toisia luomukasvattajia ja samalla nauttia mukavasta markkinatunnelmasta. Vaasan kauppatorilla on usein hyvä tarjonta tuoretta lähellä tuotettua ruokaa, mutta välillä elämä velvoittaa matkustamaan pois kotiseuduilta ja silloin on mukavaa päästä tutustumaan myös muiden kaupunkien toreihin ja kauppiaisiin. Olenkin siis listannut alle pari aivan parasta puolta toisten kesämarkkinoiden kiertelystä!

Suhteiden solmiminen

Avoimin mielin markkinoita kiertäessä voi tutustua toisiin myyjiin ja solmia hyviä suhteita tulevaisuuden varalle. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kierrellessäni olen tehnyt monia uusia tuttavuuksia Kauppatorin myyjistä ja vastaisuudessa tiedänkin kenen puoleen kääntyä, jos kaipaan matkoillani esimerkiksi Helsinki hotelli suosituksia. Vastaavasti osaan itse suositella toisille kohteita Vaasan suunnalta, olenpa minä joskus pari heistä majoittanutkin. Kotivihannesten ja luomuruokien harrastajien kesken ei synny kovaa ja raivokasta kilpailua, vaan muodostamme helposti oman tuttavallisen yhteisömme yhteisten mielenkiinnon kohteiden ympärille.

Inspiraatio ja ideat omaan toimintaan

Ennen kaikkea uusilta tuttavuuksilta saa ideoita omaan kasvatustoimintaan, uusiin kokeiluihin ruuan kanssa sekä parhaillaan pyöriviin trendeihin luomuruuan suhteen. Vaikka kyseessä periaatteessa onkin hyvin yksiselitteinen toiminta ilman monimutkaisia ainesosia, saattaa välillä jokin tietty ruoka-aine nousta trendikkääksi ja silloin kannattaa toki panostaa erityisesti sen kasvatukseen. Itselläni on myös joitakin hyvin vakiintuneita ruokia, joita valmistan mielelläni niin itselleni kuin muillekin, mutta on aina mukavaa saada ideoita uusiin kulinaristisiin kokeiluihin. Otankin monesti matkoilleni pienen vihkoseni mukaan ja kirjaan siihen kaikki uudet, houkuttelevalta kuulostavat ideat. Luomukasvisten ystäviä jututtaneella ja ruokakojuja vuosia kierrelleenä reseptivihko alkaa pikkuhiljaa olemaan viimeistä sivua myöten täynnä!