Luonnonmukainen sisustus

Me luonnon ja ympäristön ystävät mietimme luonnonmukaisia valintoja kaikilla elämän osa-alueilla. Siksi on luontevaa, että otamme myös kotimme sisustuksessa huomioon luonnon monimuotoisuuden ja kierrättämiseen liittyvät tekijät. Tässä postauksessa tulen jakamaan joitakin omia vinkkejäni siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelet luonnonmukaista kodinsisustusta.

Ensimmäisenä tulee mieleen, että luonnonmukaisessa kodin sisustuksessa kannattaa käyttää luonnonmateriaaleja. Erilaisista puumateriaaleista valmistetut huonekalut, puuvillaiset verhot ja kudotut matot tuovatkin kotiin luonnon tuntua ja orgaanista ilmettä. Esimerkiksi puinen sängynpääty on upea ja näyttävä yksityiskohta makuuhuonetta sisustettaessa ja antaa huoneelle välittömästi luonnollisen ilmeen. Luonnonkuidut ovat kestäviä mutta vaativat tarkkaa huoltoa ja korjailua. On tärkeää, että olet valmis kantamaan vastuuta tekemistäsi ostoksista ja korjaamaan esimerkiksi mattoa ennemmin kuin ostamaan uuden.

Kierrätyslöydöt ovat yksi luonnonmukaisen sisustuksen kulmakivistä. Tällä tavalla voit sisustaa kotisi lukuisilla eri tyyleillä: moderni, skandinaavinenkin sisustus voi olla luonnonmukainen, jos löydät huonekalut ja sisustusesineet käytettyinä erilaisilta kirpputoreilta ja antiikkiliikkeistä. Jos olet kotimaisen designin ystävä, on aina luonnonmukainen valinta kannattaa kotimaista ja lähellä tuotettuja huonekaluja. Voit myös tilata puusepältä juuri sinun tarpeisiisi ja kotisi mittoihin tilattuja huonekaluja, kuten sänkyjä, pöytiä ja hyllyjä.

Kasvit ovat ehkä yksi helpoimmista keinoista tuoda kotiin vihreyttä ja luonnon tuntua. Viidakkomainen koti on näyttävä ja runsaat, hyvin hoidetut viherkasvit parantavat ilmanlaatua ja tekevät sillä tavalla huoneilmasta parempaa hengittää. Kasvien hoitamiseen on olemassa erilaisia oppaita ja internetistä löytyy paljon vinkkejä siihen, miten erilaiset kasvit saa pärjäämään Suomen pitkän talven yli.

Nämä vinkit auttoivat sinua varmasti löytämään oman suosikkitapasi luoda luonnonmukaista kodinsisustusta juuri omaan tyyliisi sopivasti!