Ruoanlaittaminen itse kasvatetusta vihanneksista

Yhä useammat ihmiset ovat alkaneet laittamaan ruokaa itse kasvattamistaan vihanneksista. Monet ihmiset kasvattavat vihanneksia omissa puutarhoissaan tuttuun tapaan, mutta tänä päivänä kasvava joukko kaupungeissa asuvista ihmisistä on alkanut kasvattamaan vihanneksia myös ikkunalaudoillaan ruukuissa ja kattiloissa. Tässä blogissa haluan jakaa suosikkireseptejäni itse kasvatetuille vihanneksille.

kakie_frukty_i_ovoshchi_samye_poleznye
ovoshhej-kak-biznes-2

Tomaatit

Rehellisesti sanottuna en aina pysty erottamaan kaupasta ostettuja ja itse kasvatettuja vihanneksia toisistaan, paitsi tomaattien kohdalla. Kaupasta ostetut tomaatit eivät nimittäin lyö lainkaan vertoja omassa puutarhassa auringon alla kasvatetuille tomaateille. 

Voit valmistaa mehukkaista itse kasvattamista tomaateistasi (tai lähituottajalta ostamistasi) tomaateista esimerkiksi taivaallisen kapris paninin. Voit tietenkin halutessasi jättää leivän myös kokonaan pois, jos noudatat esimerkiksi ketoruokavaliota, mutta jos minulta kysytään – elämä on liian lyhyt ollaksesi nauttimasta maukkaista leivistä.

1-2

Retiisit

Nämä pienet juurekset ovat todella helppoja kasvattaa ja ne kasvavatkin myös nopeasti! Muista vain kastella niitä riittävästi ja noin kolmen viikon sisällä olet saanut satosi. Ja kyllä olen tietoinen siitä, että lapset eivät yleensä nauti näiden vihanneksien syömisestä, mutta kun lapsesi auttavat sinua kasvattamaan juurekset ja, kun sinulla on oikeat reseptit käsissäsi, saatat yllättyä kuinka innokkaasti myös lapsesi ovat valmiita syömään niitä. 

Kotikokit käyttävät paljon energiaa peittääkseen retiisin voimakkaan pippurisen maun, mutta minä henkilökohtaisesti rakastan seuraavaa esittämääni reseptiä, koska se tukee, eikä peitä retiisin luontaista makua. Retiisi voileipä oikealla voilla ja suolalla on nimittäin yksi suosikkiresepteistäni ja se valmistuu vain minuuteissa. Lupaan, että retiisi voileivät ovat niin maukkaita, että myös lapsesi tulevat taatusti nauttimaan niiden syömisestä. Kuinka loistava tapa saada lapset syömään vihanneksia! Ota siis kipot ja kattilat esille ja ala laittamaan maukasta kotiruokaa itse kasvattamistasi vihanneksista.

bf5efc22