Suosi kestäviä valintoja keittiössä

Kestävät ja ympäristöä säästävät valinnat ovat kokoajan enemmän ja enemmän esillä ihmisten elämässä. Ympäristön kannalta onkin parempi että ihmiset kiinnittävät huomiota aiheuttamaansa ympäristökuormitukseen ja päästöihin. Iso osa tästä päästö ja jäte määrästä syntyy keittiössä ja tässä artikkelissa annankin muutamia vinkkejä päästöjen vähentämiseen ilman että mukavuudesta tarvitsee luopua ja voit nauttia elämästä hyvällä omallatunnolla. Kestävien valintojen ei tarvitse olla elämää suuremmissa määrissä hankaloittavia, vaan päin vastoin, osa valinnoista voi jopa helpottaa elämääsi. 

Nautitko paljon virvoitusjuomia tai soodavettä? 

Virvoitusjuomia ja kivennäisvettä kuluu tilastojen mukaan kokoajan suurempia määriä. Maailmassa onkin paljon pulaa vedestä ja tämä tavallaan ratkaisee ongelmaa, tavallaan vain pahentaa ympäristöongelmia. Kuitenkin moni pitää tätä oikeutettuna ylellisyytenä ja haluaa juoda pullotettua vettä, osa kuplilla. Kuplavesi onkin herkullista ja maustamattomana myös terveellistä, eikä huonoa hampaille.

Jos haluat juoda kuplavettä, Sodastream hiilihapotuslaite on edullinen ja ympäristön kannalta todella paljon parempi vaihtoehto, kuin pullojen kantaminen kaupasta. Näin myös kuljetukseen vaaditaan vähemmän polttoainetta ja tilaa säästyy rahtiin muuhun tarpeelliseen, kuten elintarvikkeisiin ja päivittäistavaroihin.

Suosi pitkäikäisiä esineitä ja välineitä

Keittiössä tarvitaan monenlaisia eri välineitä ja tarvikkeita. Osaa näistä tarvitaan todella usein, kuten juomalaseja tai ruokailuvälineitä, osaa taas verrattain harvoin, kuten vaikka purkinavaajaa tai viinilaseja. Näiden valitsemisessa kannattaa suosia kestäviä, pitkäikäisiä, hyvin erilaisiin tyyleihin istuvia ja mahdollisimman lähellä valmistettuja vaihtoehtoja. Harvoin käytetytkin kannattaa hankkia kestävinä ja pitkäikäisinä versioina, jotta niiden ympäristövaikutus pysyy mahdollisimman pienenä. Jos esimerkiksi vietät mukavaa iltaa kerran kuukaudessa, Iittala viinilasit ovat pitkäikäisiä ja säilyttävät mielenkiintonsa myös erilaisten sisustustyylien vaihtuessa. Näin saat nautittua iltaa kavereidesi ja ystäviesi kanssa laadukkaasti, silti ympäristö huomioon ottaen.