Valmista hyviä ja terveellisiä ruokia lapsille

Varsinkin nuoret ja kasvavassa iässä olevat lapset tarvitsevat hyvää ja terveellistä ruokaa. Terveellistä ruokaa on onneksi mahdollista valmistaa edullisesti ja maukkaasti. Terveellinen ja varsinkin paljon kasviksia sisältävä ruoka saattaa usein olla lapsille epämieluisaa, mutta onneksi on mahdollista valmistaa herkullista ja samaan aikaan terveellistä ruokaa, joka maistuu myös lapsille. 

Panosta raaka-aineisiin ja mausteisiin

Raaka-aineiden kanssa kannattaa panostaa laadukkaisiin vaihtoehtoihin. Laadukkaat kasvikset on helpompaa työstää ja niiden rakenne säilyy parempana pidemmän aikaa. Kun ruoan rakenne pysyy hyvänä, lapset pitävät siitä todennäköisemmin. 

Myös mausteilla saa ihmeitä aikaan. Mausteiden avulla ruoasta kuin ruoasta on mahdollista saada maistuvaa. Mausteiden avulla kasviksista ja vihanneksista on mahdollista saada aikaiseksi herkullisia ruokia, jotka maistuvat kaikille. Varsinkin lapsille voi mausteiden avulla opettaa uusien ruokien syömistä ja terveellisetkin ruoat varmasti uppoavat lasten suihin nopeasti, kun ne valmistaa jännittävällä tavalla, uusiksi elämyksiksi. 

Paljon kasviksia sisältävät ruoat ovat täyttäviä ja hyvin maustettuna terveellisetkin ruoat on mahdollista saada yhtä maistuviksi, kuin muut vastaavat. Myös laadukkaat kattilat ja paistinpannut auttavat ruoan tasaisessa kypsentämisessä, jolloinka ruoka on parempaa, kun ruoka on kypsää, eikä jää raa’aksi mistään kohdasta. Tasalaatuinen ruoka onkin myös syöjien kannalta, kun ylikypsiä tai raakoja kohtia ei ole ruoan seassa. 

Muotoile ruoka uudella tavalla

Kasvisten muotoileminen uudella, erilaisella tavalla voi auttaa lapsia pitämään ruoasta enemmän. Kannattaakin kokeilla voisiko vaikka kasvikset pilkkoa hauskaan muotoon, jonka ansiosta lapset kiinnittäisivät enemmän huomiota ja he söisivät mieluusti ruoan. Vihannesten leikkaamisessa Fiskars sakset ovat loistava apu. Terävien saksien avulla ruoka on helpompaa muotoilla ja saada nopeasti ja helposti syötävään muotoon.